Masque Milano – артистичните ухания, създадени, за да покорят света

Masque Milano

Masque Milano е една от най-новите и модерни компании в ароматния бранш. Създадена е от двама млади мъже, които споделят общи интереси и възгледи за света. Алесандро Брун и Рикардо Тедески вярват, че човек трябва да работи здраво и всеотдайно, но и да граби с пълни шепи от радостите на живота и да им се наслаждава пълноценно. Двамата обичат да четат, да слушат музика и да пътуват.

Влюбени са в дизайнерските произведения, изработени от естествени материали и с внимание към всеки детайл. Решават да въплътят своя перфекционизъм и стремеж към чиста красота, разработвайки свой собствен бранд - Masque Milano.

Брандът Masque Milano е създаден през 2010 година

Алесандро и Рикардо поставят началото на своята марка след продължителни проучвания на ароматния бранш в Италия, както и във френската мека на уханията - Грас. Научават се бързо как да ръководят компанията. Очаровани от парфюмите и фините аромати, те укрепват своята подготовка, като започват образователна програма в областта на обонятелните техники.

Благодарение на упоритата си работа и отдаденост, скоро след създаването на Masque Milano, те вече се ориентират перфектно в омайния свят на парфюмите и суровините, с помощта на които се случват ароматните вълшебства.

В парфюмите на Masque Milano са въплътени спомени за красиви мигове и пътешествия по целия свят

Уханията, проектирани за марката Masque Milano са своеобразни албуми, в които е събрана колекция от скъпи спомени за красиви преживявания, ценни приятелства и спиращи дъха гледки от различни части на света. В проектите си Алесандро и Рикардо черпят вдъхновение от своите пътешествия и от хората, които срещат по пътя си.

"Ако само можехме да вдъхнем живот на всяка от тези сцени... щяхме да разкрием най-съкровената си същност, издигайки се от абсолютно интимна и неизбежно лична гледна точка, за да погледнем на нещата от универсална перспектива...", споделят създателите на Masque Milano.

Ароматните изкушения на бранда са сътворени в сътрудничество с парфюмеристите Делфин Тиери, Юлиен Рескю, Бруно Йованович, Фани Бал, Ванина Муракиоле, Джузепе Импрезабиле, Кристиан Карбонел, Лука Мафей, Каролин Думур, Кристиано Канали, Сесил Зарокян, Макензи Райли, Алекс Лий, Стефани Бакуш и Кристиан Алори.

Целта на Алесандро и Рикардо е целият свят да говори за парфюмите на Masque Milano

Космополити в своето мислене, Алесандро и Рикардо си поставят мащабни цели и за парфюмите на своята марка. Вдъхновени от пътешествия и красиви картини от различни точки на планетата, мечтата им е уханията да направят своеобразно завръщане към своите корени, като накарат хора от всички части на света да открият себе си в ароматите на Masque Milano и да се влюбят в тях.

Masque Milano Russian Tea

Masque Milano Russian Tea

Пикантният унисекс парфюм Masque Milano Russian Tea e представен през 2014 година. Ароматната композиция е дело на парфюмериста Julien Rasquinet. Уханието ни отвежда на далечно пътешествие в снежна Русия, когато уютът е скрит в димяща чаша чай докато се наслаждаваме на зимната приказка отвъд заскрежения прозорец. В Masque Milano Russian Tea майсторски са съчетани черен чай, кожа, мента, бреза, тамян, малина, безсмъртниче, черен пипер, лабданум и магнолия.

Masque Milano Kintsugi

Masque Milano Kintsugi

Унисекс уханието Masque Milano Kintsugi е разработено от парфюмериста Vanina Muracciole и е представено на пазара през 2019 година. Ароматът е свеж, пролетен и завладяващ. Открива се с връхни нотки магнолия, бергамот и кехлибар, последвани от велур, роза и виолетов лист в сърцевината. Базовият уханен акорд е съставен от малинов лист, пачули, сиам бензоин и ванилия. Masque Milano Kintsugi ви насърчава да цените малките неща в живота и да се връщате често към корените си, тъй като те дават сигурност, опора и увереност на всеки човек. 

Masque Milano Tango

Masque Milano Tango

Наситеният кехлибарен аромат Masque Milano Tango е топъл, пикантен и чувствен. Подходящ е, както за мъже, така и за жени. Разработен е от парфюмериста Cecile Zarokian и е представен на пазара през 2013 година. Уханната композиция създава внушение за страстта на знойна лятна нощ на Канарските острови, когато партито е в разгара си, долавя се сладкият аромат на ром и музиката пулсира. Прохладният бриз носи ухания на море и пищни цветя. В Masque Milano Tango са съчетани по неустоим начин нотки кехлибар, кимион, бензоин, Боб Тонка, канела, кардамон, сандалово дърво, гуаяк и жълта комунига.

Masque Milano Mandala

Masque Milano Mandala

Кехлибареният парфюм за мъже и жени Masque Milano Mandala е лансиран през 2017 година. Уханната композиция се отваря с ароматни нотки олибанум, ангелика и индийско орехче. В сърцевината омайват тамян, кардамон, лабданум, кедър, канела и  карамфил, а базовият акорд смирна, амбра, сандалово дърво и дъбов мъх придава завършеност на аромата.

Знаково за характера на парфюма е неговото название - Mandala. Това е стара санскритска дума, която означава кръг, а в индуизма и тибетския будизъм се използва със смисъла на усещане за пълноценност. 

Masque Milano Terralba

Masque Milano Terralba

Дървесният унисекс аромат Terralba от Masque Milano е разработен от парфюмериста Delphine Thierry и представен на пазара през 2013 г. Уханната композиция се открива със свеж полъх на лимон, мандарина и градински чай. В сърцевината ароматната комбинация се отдава на провокацията на Мирта, мащерка, безсмъртниче и къри.

Базовият акорд от кипарис, мастиково дърво, хвойна и кедър придава плътност на уханието. В Masque Milano Terralba са преплетени зелената жизненост на храсти и билки и солената свежест на морския бриз. Уханието ви пренася на малка пътека край плажа, оградена от буйна растителност, в края на която е безбрежното синьо.

Пътеката е тясна и стръмна, зеленината ви докосва, долавяте аромат на смоли, но вашият стремеж е към шума на вълните и покоряващата сила на морето.

Masque Milano Luci ed Ombre

Masque Milano Luci ed Ombre

Дървесно-шипровото ухание Luci ed Ombre от Masque Milano е представено през 2013 година. Унисекс ароматът е проектиран от Джузепе Импрезабиле. Парфюмеристът е съчетал в творението си тамян, тубероза, джинджифил, жасмин и мъх, гарнирани с олибанум, кедър и пачули за финал.

Уханието създава ведро и безгрижно настроение на всеки, който го носи. Създаването на аромата е вдъхновено от спокойствието на момента, в който нощта среща деня, мига, в който сянката отстъпва на светлината.

Masque Milano Romanza

Masque Milano Romanza

Цветното и зелено унисекс ухание Romanza от Masque Milano е представено през 2015 г. Ароматната композиция е проектирана от парфюмериста Cristiano Canali. Уханието се открива със свежите нотки нарцис, ананас и зюмбюл.

В сърцевината пулсират жасмин самбак и виолетови листа, а базата е формирана от смирна, хаитянски ветивер, кехлибар и тексаски кедър.

Ароматът напомня на завладяващото привличане между двама души, малко преди да се озоват в плен на любовта. Изпълнен е с вълнение и трепетно очакване и е идеален за пролетта - сезона, в който природата се възражда. 

Masque Milano Times Square

Masque Milano Times Square

Разработеното от парфюмериста Bruno Jovanovic ухание Masque Milano Times Square е подходящо за мъже и жени. Ароматът е лансиран през 2017 година. Връхните нотки на уханието са интересно съчетание между виолетка, лешник и роза.

Омайната сърцевина е приютила османтус и роза, а базата от стиракс, гуаяк и сандалово дърво придава допълнителна топлина и плътност на уханието.

Masque Milano Times Square е пристрастяващ парфюм, в който ще се влюбите. В него са намерили пресечна точка различни противоположности, за да се обединят в един наистина хипнотичен аромат.

Masque Milano Love Kills

Masque Milano Love Kills

Флоралният унисекс парфюм Masque Milano Love Kills е представен през 2019 година. Ароматната композиция е разработена от парфюмериста Cаroline Dumur. Уханието поразява още с началните си нотки - турско розово масло, роза, африкански здравец и амбрет.

В Masque Milano Love Kills вниманието към розата е подчертано, като тя е включена и в сърдечния акорд, където е допълнена с чувствено пачули. Ароматната база е формирана от амбраром, кедър и мускус. Уханието е посветено на любовта и на трепетното очакване за щастливо развитие, за да сме заедно с човека, когото обичаме.

Masque Milano L`Attesa

Masque Milano L`Attesa

Уханието Masque Milano L`Attesa, лансирано през 2016 година е подходящо, както за мъже, така и за жени. Ароматът, разработен от парфюмериста Luca Maffei, впечатлява с дървесно-мускусния си характер. Във връхните нотки на уханието са съчетани бергамот, шампанско и нероли.

Омайната сърцевина е изградена от акценти цвят ирис, корен от ирис, иланг-иланг и тубероза. Кожа, дъбов мъх и сандалово дърво в базата, придават плътност на аромата. Masque Milano L`Attesa е истински коктейл от емоции, който напомня за прохладна вечер край морето, в която бризът донася ухания на цитруси и цветя.

Парфюмите с марка Masque Milano са модерни и вдъхновяващи. Уханията са изпълнени със страст и живот и провокират към специални преживявания. Вдъхновени от скъпите спомени на своите създатели, парфюмите на Masque Milano ви провокират да се отдадете на радостите на живота и да създадете своите специални моменти, които да свързвате с любимите си аромати от бранда.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-забележителните парфюмни колекции – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

История на парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматните шедьоври, с които трябва да се сдобиете

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив